Gutta på Haugen, en "farlig" butikk

 Har fått ny blogg, denne er inaktiv. Se : Eidenshage.blogspot.no 

 

Før helgen hadde jeg ett av mine eksklusive besøk i tigerstaden, hentet meg en volvo 740 stasjonsvogn fra 1986 i perfekt stand. Veldig fornøyd. Men på agendaen sto også ett besøk som jeg har siklet på lenge, å besøke delikatesse-butikken Gutta på Haugen på st.Hans Haugen.

Etter å ha trasket rundt i Oslo med min innebygde GPS, som fungerer overraskende godt til å være kvinnfolk, så sto jeg utfor reisemålet med skrekkblandet fryd. Og tro meg, denne butikken skuffet ikke! Kom rett inn i en herlig grønnsaksavdeling og tittet rett på det røkte , spanske paprikakrydderet "Dalia" som jeg var på utkikk etter til pølselagingen som skulle ta til noen dager senere. Hurra, ett punkt på lista krysset av. Gikk rundt og myste, gliste, funderte og lot meg rive med i over en time, min bedre halvdel var i akkurat samme mentale tilstand. Dette er butikk for kvalitetsbevisste matfetisjer.

Betjeningen var kjempehyggelige, kunne skravlet med de i evigheter. Virkelig folk i rette jobben som kan sine ting.

Etterhvert som handlekurven økte i omfang, ble kontoen krympet. Men det var vel verdt det. Kom ut fra Gutta på Haugen med 2 fulle poser med blant annet:

Pæreeddik fra clausmeyer, mannen bak Noma i København og mange andre kulinariske høydare i Danmark. Ringi eplemost med yndlingseplen min summerred, chipotle-tørka jalapeño som jeg har vært på jakt etter en stund, himmelsk god lakris med hotte tendenser fra Johan Bulow, pølser, oster, krydder, luksus-potetgull ( har ihvertfall ikke kjøpt så dyrt før) og annet snas. Måtte det ikke bli lenge til neste gang jeg tar turen dit. Gutta på Haugen, dere er min Oslo-favoritt.

Chipotle                                             Pæreeddik fra Claus Meyer

Ellers var jeg en tur innom Røtter, også dette på st-Hans Haugen.  Trang butikk som var stablet noe helt vanvittig, var redd for å snu meg slik at ting kunne dette ned. Fantastisk utvalg, MEN, det er ett stort og betenkelig MEN. For en overprising av varer, jeg ble helt overgitt. Før jeg dro til Oslo, var jeg en tur innom Bergen på "Reindyrka", den nye økologiske dagligvarebutikken i Christian Michelsens gate, og her var prisene mye gunstigere. Reagerte ihvertfall ikke så negativt som jeg gjorde på "Røtter". Men jeg og min bedre halvdel ble enige om at prisene var nok slik for at de kan ta slike priser. Kundemassen er nok av den kost-bevisste rasen som ikke trekker frem pris som noe aber. Men slik er jo egentlig jeg også, og jeg reagerte.  Eks: Incabær, ca 450 g til 300 ,-, jeg betaler rundt 100-lappen på iherb. Og de på iherb er btw de beste  jeg har smakt. Men flott butikk om du er på jakt etter noe spesifikt.

 

Når jeg først nevner Reindyrka i Bergen, må jeg skrive litt ekstra om den. Det er en flott butikk, har savnet en slik i Bergen som kan være ett alternativ til Kinsarvik. ( en butikk jeg trodde var himmelen første gang jeg var innom) Godt utvalg som sikkert blir utvidet med tiden, det er ihvertfall plass til mer i butikken. Men her må vi som kundemasse være flink til å etterspørre varer, det var ikke noe jeg savnet men fikk følelsen av at her kan det bli mer med tiden. SKulle desverre ut å reise dagen etter så det ble bare mysing i butikken, men jeg kommer tilbake for storhandel. Ingen tvil om det. At det var Rene Voltaires varer i butikken til hyggelige priser var ett stort pluss. Det merket har virkelig mye interessant. Skal hive meg over hamp-pastaen neste gang jeg er i byen. Men overprisede fruktruller lager du selv!

 

Og siden dette ble ett blogg-innlegg om butikker, så kan jeg nevne at Supernature i nedre slottsgate? også er noe stivt priset. Men det er vel det folk betaler i Oslo-gryta , så da får jeg heller sitte her ute på landet og kjøpe samme merkene til 1/3 av prisen på nettet. =)

3 kommentarer

Arne

28.06.2011 kl.16:27

Veldig interessant artikkel. Tenker jeg må ta meg en tur til St. Hans Haugen snart!

Men jeg ble litt nysgjerrig på grunn av den siste setningen din; hvilke nettsteder handler du på?

Bjarte

14.10.2012 kl.14:02

Hei hei! Flott blogg! Husker du hva kostet det for chipotle chilien? Jeg bestiller ofte chipotle på nettet. (www.zippy.no) Har masse andre digge chilier der også som feks ancho, guajillo og kruttsterk Habanero! :)

Ingelill

10.11.2012 kl.14:03

Denne bloggen er litt dau, men jeg svarer på vegne av min " nye " blogg.

Jeg handler som oftest på iherb.com , der får man tak i det meste. Men siden jeg er gått vekk ifra mye av supermaten, så er det mindre med slik shopping. Mer kosmetisk handling.

Bjarte, takk for fine ord. Har som nevnt byttet blogg eller hva jeg skal si... Jeg husker ikke hva det kostet for chipotlen, men den var ikke så dyr mener jeg å huske. KJekt med lette , tørkede ting med kg-pris.

Skal sjekke ut den nettadressen, skøy med chili. Dyrker min egen som jeg enda ikke har funnet ut hva er for slags sort. :-)

Skriv en ny kommentar

matfetisj

matfetisj

26, Fitjar

Ett husmoremne av de "sjeldne" på 24 år. Jobber som prosesstekniker i nordsjøen, men skulle helst vært gartner. Fascinert av mat, ren mat, kvalitet på mat, ernæringen fra mat, dyrking av mat, tradisjonsmat. Har store planer om ett velfungerende småhobbybruk med griser, høner og en masse forskjellige frukt og bærbusker. Men Rom ble ikke bygget på en dag, og min visjon er ett livslangt prosjekt. Kommer nok aldri til å kunne dyrke all maten selv, men alt skal prøves og jeg er fryktelig glad i hagearbeid. Send meg gjerne en mail hvis du har noe på hjertet : ingelillh@gmail.com =)

Kategorier

Arkiv

hits